top of page

AEROCIRCULAR

Ontmantelingshal voor vliegtuigen met kantoorgebouw

 

2019

Oostende

Het bedrijf Aerocircular staat luchtvaartmaatschappijen bij in de afwikkeling, recycling en upcycling van hun vloten. In tegenstelling tot het verschroten van gehele vliegtuigen zet het bedrijf ondere andere in op ontmanteling naar de waardevolle basiscomponenten, zodat deze opnieuw in verschillende toepassingen kunnen worden benut.

Dit process vereist een uitgebreide infrastructuur die op de luchthaven van Oostende werd gerealiseerd. Een ontmantelingshal van 90 m lang bij 50 m breed dient ter ontmanteling van de vliegtuigen en geeft plaats aan twee vliegtuigen.  De hal werd geconcipieerd als een prefab structuur bestaande uit stalen spanten. Deze structuur werd overtrokken met een gewapende textielhuid die meewerkt aan de stabiliteit van de hal. Alle componenten zijn opnieuw te ontmanteling en te recycleren, waardoor het gebouwconcept de identiteit van het bedrijf versterkt.

Bureaus, vergaderzalen, labo`s en ondersteunende functies zoals toiletten, douches, eetruimte en keuken zullen worden gerealiseerd evenwijdig aan de hal. Dit kantoorgebouw wordt in een latere tweede fase uitgevoerd.

FOTOGRAFIE

Martens Van Caimere Architecten

Martens Van Caimere Architecten_AERO_01.jpg
Martens Van Caimere Architecten_AERO_02
Martens Van Caimere Architecten_AERO_03
Martens Van Caimere Architecten_AERO_04
Martens Van Caimere Architecten_AERO_05
Martens Van Caimere Architecten_AERO_06
bottom of page