1/8

AEROCIRCULAR

Realisatie van ontmantelingshal voor vliegtuigen met kantoorgebouw, Oostende.

 

Het bedrijf AEROCIRCULAR NV staat luchtvaartmaatschappijen bij in de afwikkeling, recycling en upcycling van hun vloten. In tegenstelling tot het verschroten van gehele vliegtuigen zet het bedrijf ondere andere in op ontmanteling naar de waardevolle basiscomponenten zodat deze opnieuw in verschillende toepassingen kunnen worden benut.

 

Dit process vereist een uitgebreide infrastructuur die op de luchthaven van Oostende zal worden gerealiseerd. Een ontmantelingshal van 90 m lang bij 50 m breed dient ter ontmanteling van de vliegtuigen. Bureaus, vergaderzalen, labo`s en ondersteunende functies zoals toiletten, douches, eetruimte en keuken zullen worden gerealiseerd evenwijdig aan de hal. Dit kantoorgebouw werd opgevat als een modulaire en geprefabriceerde infrastructuur vetrekkend vanuit de maatvoering van zeecontainers.

 

De gebouwen worden geplaatst tussen de apron van de luchthaven en Rolbaanstraat, ten westen van de luchthaven.

 

MVC Architecten werd door AEROCIRCULAR NV aangesteld als challenger en coördinator van de ontplooiing van de benodigde infrastructuurwerken. We structureren de uit te voeren werken en begeleiden het project tussen de verschillende uitvoerende en admininistratieve partijen: stad Oostende, WVI (West Vlaamse Intercommunale),… We staan tevens in voor de opvolging en de realisatie van de werken zodat de duurzaamheidsambitie van AEROCIRCULAR NV wordt vertaald in de te realiseren infrastructuur.

 

Visualisaties: Bude / Sonar bvba.