DENDER

Renovatie van Campus GO! Dendermonde

2020

Dendermonde

Martens Van Caimere Architecten in samenwerking met XTRA-architecten wonnen de ontwerpwedstrijd voor de renovatie van campus GO! Dendermonde.

 

Het masterplan en het toekomstige omgevingsontwerp creëren een nieuwe toegangas doorheen de campus. We werken verder op de vormentaal en de principes van het reeds bestaande omgevingsontwerp voor de centrale as. Het lijkt ons evident dat dit in dezelfde logica verder wordt uitgewerkt.

 

We trekken het groene toegangsplein verder tot aan de gevels van het bestaande gebouw uit 1948. In de smalste zone, tussen de toegangs-as en de bestaande sportzaal, voorzien we een luifel met stalling voor 200 fietsen.

 

In de dwarse vleugel van het bestaande gebouw van GO! Mad en GO! Atheneum creëren we een ruime foyer, op de plaats waar zich momenteel twee studieklassen bevinden. Deze ruimte kan dienstdoet als toegang, circulatieruimte, foyer, projectroom, overdekte eet- of speelplaats, etc. Ze overspant de ruimte van gevel tot gevel, en maakt de verbinding tussen de nieuwe centrale ‘toegangspoort’ enerzijds en de gebouwen anderzijds. Deze plek wordt een belangrijk scharnierpunt op de site.

 

We maken de bestaande betonstructuren terug zichtbaar en leesbaar. Deze rationele, vaste en ‘eeuwige’ structuur vormt het tableau waarbinnen tijdelijke en veranderlijke ingrepen mogelijk worden door middel van modulaire wand- en schrijnwerk-elementen en multifunctionele meubels.

 

FOTOGRAFIE

Martens Van Caimere Architecten

0180_DENDER_Martens Van Caimere Architec
0180_DENDER_Martens Van Caimere Architec
0180_DENDER_Martens Van Caimere Architec