top of page

DENNENOORD

Cohousing project met drie generaties op één erf

 

2020

Waasmunster

Op de Heide in Waasmunster breiden we een bestaand landhuis uit met een aanpalende nieuwbouw. Het landhuis werd in 1856 ontworpen en gebouwd door Engels architect Ewing en vormt 1 van de drie gebouwen op het perceel met een bijzondere parklandschap. Het grootste landhuis wordt bewoond door de grootouders. Het landhuis waartegen we aanbouwen wordt bewoond door de ouders. De laatste uitbreiding laat toe de 3de generatie, de dochter en haar gezin,  op het perceel te huisvesten.

 

De uitbreiding wordt gerealiseerd tegenaan de rechterzijgevel van het landhuis. De functies van de beide woningen vloeien in mekaar over op gelijkvloers doormidden van een gedeelde inkom, op de eerste verdieping middels kamers op de nachthal.  De organisatie van het landhuis wordt in de uitbreiding doorgetrokken waardoor beiden naadloos in mekaar overvloeien.

 

Het landhuis en de zorgwoning omsluiten een Engels erf met een nieuw te realiseren moes-en bloementuin.   Door de implanting van beide gebouwen streven we naar een maximale compactheid en wordt het parklandschap gevrijwaard.

FOTOGRAFIE

Martens Van Caimere Architecten

Martens Van Caimere Architecten_Dennenoo
bottom of page