MARIA

Uitbreiding van het Atheneum Mariakerke

2020

Mariakerke

Martens Van Caimere Architecten in samenwerking met XTRA-architecten wonnen de ontwerpwedstrijd voor de capaciteitsuitbreiding van het Atheneum Mariakerke.  

 

De nieuwe optopping is een stralende nieuwe bekroning op het bestaande gebouw, die zicht nestelt in de kruinen van de omliggende bomen. Er wordt gekozen voor een duidelijk leesbaar volume, met heldere lijnen, rustige verhoudingen en speelse details.  De gevelafwerking is eenvoudig en uitgepuurd door het gebruik van slechts één materiaal (thermisch verduurzaamd hout met dieprood gekleurde beits). De frivole kleur en de speelse verdraaiing met subtiele kroonlijst in de houten beplanking geven het geheel een harmonisch, uitnodigend en attractief karakter.  De binnenruimtes worden gekenmerkt door licht en openheid, door de vele raamopeningen die de groene omgeving ‘kaderen’ en door de transparante binnenramen die doorzichten en visuele linken tussen de lokalen mogelijk maken. Het interieur van de optopping en de refter worden gekenmerkt door de houten CLT-structuur. We bieden een warme en tactiele leeromgeving waar het bijzonder prettig toeven is. De lesstraat aan de zijde van de speelplaats laat vrijheid voor tal van activiteiten. Langs de gevel kan een flexibel meubel voorzien worden als zitbank, bergkast, werktafel, expositieruimte,…

 

FOTOGRAFIE

Martens Van Caimere Architecten

Martens Van Caimere Architecten_MARIA_01