1/4

HEUVEL

Nieuwbouw van een vrijstaande BEN ééngezinswoning, Scherpenheuvel-Zichem.

 

In een villawijk aan de rand van Scherpenheuvel-Zichem wordt op een braakliggend perceel een bijna energie neutrale woning gerealiseerd.

 

De woning lijkt vanaf de straat een gesloten monoliet. Alleen een raam -en deurgeheel verraadt de toegang tot de woning. De overkraging van de eerste verdieping begeleidt de bewoner en bezoeker bij het binnentreden van de woning. Eens binnen laat de dagverdieping zich lezen als een open plan. Technische ruimte en berging werden aan de gesloten voorgevelkant geplaatst. Woon -en eetkamer omsluiten een op het westen gericht terras en worden maximaal naar de tuin toe beglaasd.

 

De leefkeuken geeft via een open trap toegang tot de eerste verdieping. De slaapkamers en badkamer worden lineair geschakeld op een zuidgerichte en beglaasde overloop. Door het uitzicht op een groendak en tuin dient de overloop een dubbel gebruik als werkruimte.

 

Een plak van lichtgrijs beton dient als binnen-en buitenvloer en vervolledigt op mathematische wijze de verschoven plattegronden tot rechthoek.

 

Visualisatie: MVC Architecten.