MOER

Totaalrenovatie van een rijwoning

 

2017

Wetteren

In het centrum van Wetteren werd een bestaande eengezinswoning grondig gerenoveerd en uitgebreid. Zowel de specifieke spievormige plattegrond van de woning als het bijzondere terreinprofiel, gebouwd tegen een heuvelrug aan, hebben het ontwerp mee vormgegeven. De woning meandert van breed naar smal, van hoog naar laag.

 

De bestaande straatgevel in interbellum-stijl was in dermate slechte staat dat herstel/restauratie niet haalbaar bleek. De nieuwe voorgevel wordt gekenmerkt door een beglaasde plint met toegang tot woning en fietsberging, omzoomd door een betonplint waaruit traptreden en een straatbank werden uitgespaard. Daarboven zweeft een massief baksteenvlak, waar 4 identieke raamopeningen werden uitgespaard.

 

Het wildverband-metselwerk werd voegloos uitgevoerd door middel van verlijming. As tegenzet tegenover de massiviteit van het stenen volume, verkozen we deze gradueel te laten verkleuren. Van de rode kleur van de aarde naar de lichte tint van de wolken aan de hemel.

FOTOGRAFIE

Studio Claerhout

Martens Van Caimere Architecten_Moer_01.
Martens Van Caimere Architecten_Moer_07.
Martens Van Caimere Architecten_Moer_04.
Martens Van Caimere Architecten_Moer_06.
Martens Van Caimere Architecten_Moer_02.
Martens Van Caimere Architecten_Moer_03.