NEDERHOLBEEK

Vrijstaande woning in zichtbeton en Cross Laminated Timber

 

2020

Etikhove

In de Nederholbeekstraat in Etikhove wordt op een hellend terrein een vrijstaande woning opgericht met zicht op de glooiende heuvels zo kenmerkend voor de Vlaamse Ardennen.

De woning werd opgevat als een L-vormig plan waarbij op de gelijkvloerse verdieping inkom / keuken /  woonkamer lineair aan mekaar worden geschakeld langs een statige eikenhouten vliesgevel. De schakeling vindt haar einde in de woonkamer die voor de knusheid, half ligt ingebed in de heuvelflank.

Naar integrale toegankelijkheid werd haaks op het hoofdvolume een slaapkamer met badkamer en toilet voorzien uitkijkend op hett heuvellandschap.

Op de eerste verdieping werden onder een vlinderdak slaapkamers en een badkamer voorzien. Deze verdieping kan op termijn als gastenverblijf worden ingedeeld en gebruikt. Aan de heuvelkant wordt onder het vlinderdak een bureau met terras voorzien, het orgelpunt van de woning.

Martens Van Caimere Architecten_Nederhol