PIRONCHE

Vrijstaande villa in zichtbeton

 

2019

Frasnes-lez-Buissenal

Temidden van het natuurpark Pays de Collines wordt een vrijstaande woning opgericht op de footprint van een vervallen hoeve. De woning neemt de inplanting van de hoeve over en omarmt het erf in hoekvorm. De woning wordt binnen deze vorm over 1 bouwlaag georganiseerd: de private kamers liggen in de achterste vleugel van de woning in de geborgenheid van de heuvelflank. De leefruimtes maken de overige vleugel uit en richten zich op het omliggende natuur landschap. Gekeken vanop de Dieu des Monts gaat de woning met een vegetatief dak volledig op in haar omgeving. Vanaf de voet van de helling lijkt de woning los te komen van de helling.

 

Het gebouw werd volledig ter plaatse gestort in beton en staat middels betonpalen in het glooiende landschap. Het beton wordt zonder compromissen in het interieur getoond. De woning werd overtrokken met een gebouwhuid van baksteen.  Houten vliesgevels doorbreken het volume, grenzen tussen binnen en buiten vervagen binnen een vast stramien. De woning kent een krachtige beëindiging door overkagende dakvlakken.

 

FOTOGRAFIE

Alexander Meeus

5LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
6LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
7LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
8LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
9LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
10LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
11LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
12LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
13LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
14LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
15LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
16LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
17LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
18LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
19LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
20LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_
4LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0
3LORES AMDS_WonenFrasnes-lez-Buissenal_0