UYTTENHOVE

Nieuwbouw van een lage energiewoning, Sint-Amandsberg.

 

Tussen twee bestaande woningen in Sint-Amandsberg wordt een lage energiewoning opgericht. In tegenstelling tot een klassieke indeling met verdiepingsvloeren, wikkelen de verschillende ruimtes zich rond een centrale kern met technieken, sanitaire voorzieningen en kasten naar de nok toe. Deze bonte organisatie wordt overtrokken met een egale gebouwschil van grijze vezelcementleien. Alleen de raamverdeling op voor -en achtergevel laat de interne organisatie voor de aandachtige passant aflezen.Zo ontstaat een monolitisch volume, dat met haar kroonlijst aansluiting zoekt met zijn buren.Het volume wordt in de diepte doorsneden met enerzijds een overdekte carport die tevens de straat met de weelderige tuin verbindt. Op de dakverdieping ontstaat een plat dak dat dienst doet als zichttuin.

 

1/6

Visualisatie: MVC Architecten.